Ingrediënten
- 150 g couscous
- 200 ml water
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 1 prei fijn gesneden
- 1 courgette in kleine blokjes gesneden
- 1 bokaaltje (250 g) opgelegde paprika 3 kleuren in stukjes gesneden, hou de olie bij om aan te stoven
- 1 blikje sardine op olie olie bijhouden om de groentjes in aan te stoven
- olijfolie
- pezo
- 1/2 kippenbouillonblokje
Porties: personen
Instructies
- Kook het water en giet het over de couscous met een geutje olijfolie. Laat wellen.
- Stoof de ui en de look aan in de olie van de sardienen en de paprika.
- Voeg de prei en de courgette toe, laat mee aanstoven.
- Voeg de paprika reepjes toe en laat ook deze even mee aanstoven.
- Roer er nu de couscous onder en kruid met pezo en het bouillonblokjes. Roer alles goed los. Zorg dat je genoeg van de olie hebt gebruikt zodat het geheel niet te droog wordt.
- Halveer de sardienen en haal voorzichtig de graat eruit met je mes.
- Dresseer de borden, schep een goede portie couscous in een diep bord en werk af met de sardientjes
Notities
Zeer simpel en lekker gerechtje.
Wil je liever minder olie gebruiken dat kan, gebruik dan in de plaats wat bouillon om het te bevochtigen.
Couscous heeft wat vocht nodig anders is het 1 droge massa.