Couscous van linzen en kikkererwten met pikante varkensreepjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Couscous van linzen en kikkererwten met pikante varkensreepjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 250 g couscous van linzen en kikkererwten
  • 600 g varkenshaasje in fijne reepjes gesneden
  • 300 g prinsessenbonen
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 teentjes look geperst
  • 250 g champignons in grove stukken
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 400 g tomatenblokjes Mutti polpa met look
  • 200 ml water fijn gesnipperd
  • 1 koffielepel Komijn in zeer fijne reepjes
  • 1 koffielepel korianderzaad fijn gemaakt in de vijzel
  • kaneel naar smaak
  • cayennepeper naar smaak
  • 1/2 rundsbouillonblokje
  • verse koriander
  • boter
  • olijfolie
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de boontjes zuiver en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel direct onder koud stromend water.
  2. Kruid de varkensreepjes met pezo en bak ze in een diepe pan met boter mooi bruin. Haal ze uit de pan.
  3. Stoof in dezelfde pan de ui en de look aan in wat olijfolie.
  4. Voeg de champignons en de paprika toe. Kruid met de komijn, de koriander, het kaneel, het bouillonblokje en de cayennepeper.
  5. Blus met de tomatenblokjes en het water. Laat enkele minuten stoven tot de paprika beetgaar is.
  6. Wanneer de paprika beetgaar is, voeg je het vlees en de boontjes toe om nog eens goed door te warmen. Proef de saus en kruid bij indien nodig. Als het te pikant is, voeg je wat water toe.
  7. Doe de couscous in een grote kom met een snuifje zout en overgiet met kokend water (volg de instructies op de verpakking). Roer los met een vork.
  8. Doe wat couscous in een kommetje en de pikante varkensreepjes in een ander kommetje, zet beide op een bord en werk af met enkele korianderblaadjes.
Notities

Omdat we couscous op basis van linzen en kikkererwten hebben gebruikt, is dit gerecht glutenvrij. De smaak is nagenoeg hetzelfde. Wanneer je de saus over de couscous doet, proef je helemaal geen verschil met echte couscous.

Je kan ook gewone couscous gebruiken, maar dan is het gerecht NIET meer glutenvrij.

Kan ook in de tajine worden klaargemaakt.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne