Ingrediënten
Ajuinsoepje
- 4 bonkajuinen in fijne ringen gesneden
- boter
- 1 l kippenbouillon
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 1 geut oxo
- pezo
- 2 hand gemalen kaas
Kruidenvelouté soepje met scampi brochette
- 8 scampi's ontdaan van darmkanaal en gepeld
- 1 venkel in stukjes
- 1 grote ui in stukjes
- 6 blaadjes basilicum fijn gehakt
- 3 takjes peterselie blaadjes fijn gehakt
- 1 handje verse kervel fijn gehakt
- 200 ml light room
- 1 el boter
- 1 el bloem
- 1 l kippenbouillon
- pezo
Porties: personen
Instructies
Ajuinsoepje
- Smelt boter in een pan en bak de uiringen er in aan op een matig vuur tot ze goudbruin zijn. Doe dit in twee of drie keer, zodat de pan niet te vol ligt.
- Doe de uiringen in een grote kookpot en bevochtig met de kippenbouillon.
- Voeg de tijm en laurier toe en laat een half uurtje sudderen. Haal deze na een half uurtje er weer uit.
- Giet een geut oxo toe en kruid bij indien nodig met pezo.
- Doe de soep in kleine kommetjes en serveer met de kaas.
Kruidenvelouté
- Smelt wat boter in een kookpot en stoof er de ui en de venkel in aan. Bestrooi met de bloem en laat even meebakken. Bevochtig nu met de kippenbouillon en laat 25 minuutjes garen.
- Klop de eidooier los met de room en zet apart.
- Mix de soep en giet door een fijne zeef.
- Doe er de vers gehakte kruiden bij en mix de soep weer.
- Roer als laatste het eiroom mengsel erdoor, laat niet meer koken.
- Steek de scampi's per twee op een stokje en kruid met pezo, bak ze kort in een pan met boter.
- Giet de soep in kleine kommetjes en werk af met de scampi saté.
- Zet twee kommetjes soep per persoon op een bordje.
Notities
Dit kan je natuurlijk eindeloos combineren.
Ook leuk in een buffet.
Of enkele warmhoudkommen met verschillende soepjes op de tafel en kleine kommetjes met verschillende garnituren, zo is er voor iedereen wat wils, succes verzekerd!