Eclair met banketbakkersroom en fruit
Recept Afdrukken
Porties
15 stuks
Porties
15 stuks
Eclair met banketbakkersroom en fruit
Recept Afdrukken
Porties
15 stuks
Porties
15 stuks
Ingrediënten
Beslag soezen
  • 100 g boter
  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 150 g patisseriebloem
  • 6 eieren
  • 1 snuif zout
Banketbakkersroom
  • 1 l melk
  • 5 eidooiers
  • 90 g puddingpoeder
  • 250 g kristalsuiker
Afwerking soezen
  • 1 doosje frambozen
  • 1 doosje blauwe bessen
  • 1 doosje aalbessen
  • 100 ml room
  • muntblaadjes
  • 1 el bloemsuiker
  • 1 ei om de soezen mee in te strijjken
Porties: stuks
Instructies
Beslag soezen
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Smelt de boter samen met het water en de melk, laat even goed doorkoken en zet dan het vuur weer minder. Doe er in 1 keer de bloem bij en roer goed, dit vormt een bol. Roer het deeg een tijdje op een klein vuurtje, zo droogt het deeg. Nu roer je van het vuur met een houten spatel 1 voor 1 de eieren er onder. Voeg pas het volgende ei toe wanneer het vorige volledig is opgenomen.
  3. Doe het deeg in een spuitzak. Beleg een bakplaat met bakpapier en spuit hier mooie dunne worstjes op van 1 cm breed en ongeveer een 10 cm lang. Bestrijk zeer zachtjes met wat losgeklopt ei en zet 10 minuten in de oven, na de 10 minuten zet je de oven op een kier en bak je ze nog 10 minuten. Haal ze uit de oven en leg ze op een rooster om af te koelen.
Banketbakkersroom
  1. Doe de eidooiers, vanillepoeder, suiker en een deel van de melk samen in een kom en roer los.
  2. De rest van de melk breng je aan de kook met de zaadjes van het vanillestokje.
  3. Wanneer de melk kookt, giet je een deel van de warme melk bij de koude, roer goed en giet dan alles bij de warme melk. Verwarm de melk zachtjes tot er een binding ontstaat, niet koken anders schiften de eitjes. Giet het geheel in een glazen kom en dek af met plastiek folie, zorg dat de folie de banketbakkersroom raakt, zo krijg je geen velletje erop. Laat afkoelen in de frigo.
Afwerking soezen
  1. Maak in de soezen aan twee kanten een gaatje. Roer de banketbakkersroom goed los en doe in een spuitzak met spuitmond. Vul de soezen eerst aan de ene kant dan langs de andere kant, zodat ze goed vol zitten.
  2. Klop de slagroom stijf met de bloemsuiker en doe in een spuitzak met klein spuitmondje. spuit toefjes slagroom op de soezen en werk af met het fruit en wat munt.
Notities

Als je wil pronken met een mooi zomers gebak, dit zal zeker in de smaak vallen.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne