Ingrediënten
- 6 eitjes
- 100 g mayonaise
- 1/2 el harissa
- 1/2 citroenzeste
- 250 g ongepelde garnalen
- verse dille
- verse bieslook
- zwarte peper uit de molen
- Hymalayazout uit de molen
- bloemetjes van kruiden in het seizoen
Porties: personen
Instructies
- Kook de eitjes 8 minuten.
- Maak ondertussen de saus: Meng de mayonaise met de harissa en de citroenzeste. Zet de staafmixer erin.
- Pel de garnaaltjes.
- Hak de verse kruiden fijn.
- Pel de eitjes en halveer ze. Snij aan de onderkant een klein vlakje weg, zo blijven ze beter staan. Kruid ze met pezo.
- Doe op ieder eitje wat van de saus en werk af met de garnaaltjes en verse kruiden.
Notities
Je kan de eitjes lauw of koud serveren.
Ze staan ook mooi op een koud buffet of een Paasbrunch, serveer ze dan koud.
Pas op met de harissa. Dit kan snel te pikant zijn!