Eitjes met handgepelde garnaaltjes
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Eitjes met handgepelde garnaaltjes
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
  • 6 eitjes
  • 100 g mayonaise
  • 1/2 el harissa
  • 1/2 citroenzeste
  • 250 g ongepelde garnalen
  • verse dille
  • verse bieslook
  • zwarte peper uit de molen
  • Hymalayazout uit de molen
  • bloemetjes van kruiden in het seizoen
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de eitjes 8 minuten.
  2. Maak ondertussen de saus: Meng de mayonaise met de harissa en de citroenzeste. Zet de staafmixer erin.
  3. Pel de garnaaltjes.
  4. Hak de verse kruiden fijn.
  5. Pel de eitjes en halveer ze. Snij aan de onderkant een klein vlakje weg, zo blijven ze beter staan. Kruid ze met pezo.
  6. Doe op ieder eitje wat van de saus en werk af met de garnaaltjes en verse kruiden.
Notities

Je kan de eitjes lauw of koud serveren.

Ze staan ook mooi op een koud buffet of een Paasbrunch, serveer ze dan koud.

Pas op met de harissa. Dit kan snel te pikant zijn!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne