Erwtjes-puree met kabeljauw
Recept Afdrukken
Porties
1 persoon
Porties
1 persoon
Erwtjes-puree met kabeljauw
Recept Afdrukken
Porties
1 persoon
Porties
1 persoon
Ingrediënten
  • 150 g kabeljauw
  • 2 bloemige aardappelen
  • 125 g jonge diepvries erwtjes
  • 1 el zure room
  • 2 nootjes boter
  • 1 geutje melk
  • pezono
  • natriumbicarbonaat
Porties: persoon
Instructies
  1. Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Giet de aardappelen af en prak ze fijn.
  2. Kook de erwtjes beetgaar in water met wat bicarbonaat (niet te veel, ander kunnen de erwtjes een wrange smaak krijgen). Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
  3. Voeg de erwtjes toe aan de aardappelen en stamp grof. Voeg wat boter, melk, de zure room en breng verder op smaak met pezono.
  4. Kruid de kabeljauw met pezo en bak hem in een pan met boter.
  5. Schep de puree op een bord en leg daarop de kabeljauw.
Notities

Bij groene groenten voeg ik steeds een beetje bicarbonaat toe aan het kookwater, zo blijven de groentjes mooi fris groen van kleur. Ook steeds spoelen onder koud stromend water, dit om het kookproces direct te stoppen en eveneens goed voor een mooie groen kleur.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne