Ingrediënten
- 5 aardappelen vastkokend
- Arachideolie
- 2 biefstukken naar keuze
- boter
- 150 ml room
- 1 stukje gorgonzola verbrokkeld
- pezo
- 1 handje sperzieboontjes
- 1/2 koffielepel bicarbonaat
- 1/2 broccoli
- 2 handjes sla
- 2 lente-uitjes
- 1/2 komkommer
- 1 elp mayonaise
- 1 elp Griekse yoghurt
- 1 handje peterselie
- 1 sjalotje
- citroensap
Porties: personen
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze 15 minuten in gezouten water. Ze moeten nog goed vast zijn. Laat ze afkoelen.
- Het slaatje: Kook de boontjes in gezouten water en bicarbonaat, spoel in koud water. Stoom de broccoli beetgaar. Was de sla. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de komkommer in lange linten met de mandoline en rol ze op.
- De saus voor bij het slaatje: Snipper de sjalot fijn. Hak de peterselie fijn. Meng de mayo en de yoghurt en voeg er de peterselie, sjalot en een beetje citroensap bij. Kruid met pezo.
- Saus voor het vlees: Doe de room in een steelpannetje en laat de gorgonzola er in smelten, de hoeveelheid verschilt van smaak. Kruid met pezo en dik eventueel wat in met blanke roux.
- Snij de aardappelen in schijfjes en bak ze in een pan met arachideolie. Kruid ze met wat zout.
- Kruid de biefstukken met pezo en bak ze in een goed hete pan met boter.
- Dresseer de borden: Stel het slaatje samen en nappeer er wat saus over. Leg er de aardappelschijfjes en de biefstuk bij, doe er wat gorgonzola saus over.
Notities
Biefstuk bakken: haal het vlees een uurtje op voorhand uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur komt. Zo bak hij beter en kan je hem mooi rosé bakken.
Groene groenten koken in gezouten water met een beetje bicarbonaat en zonder deksel. Ook de groentjes steeds verfrissen in koud water, zo blijven ze mooi groen.