Gebakken plattekaastaart
Recept Afdrukken
Gebakken plattekaastaart
Recept Afdrukken
Ingrediënten
  • 200 g Maria koekjes
  • 14 g maizena
  • 1 el suiker
  • 250 ml volle melk
  • 2 eidooiers
  • 300 g volle platte kaas
  • 3 eiwitten
  • 20 g suiker
  • boter
  • 2 boskoop appels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 doosje frambozen
  • 1 el suiker
  • 1 beetje bloemsuiker
Porties:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de koekjes fijn en doe ze in een springvorm.
  3. Meng de maïzena met 1 el suiker en een geutje melk, roer goed. Roer de eidooiers en de rest van de melk erbij. Breng dit tot net onder het kookpunt. Voeg 250 g platte kaas toe en roer goed. Zet het vuur uit.
  4. Klop de eiwitten met 20 g suiker stijf. Schep de eiwitten voorzichtig onder het plattekaas mengsel.
  5. Giet de vulling over de koekjes en bak 20 minuten in de oven, verlaag de temperatuur naar 150 graden en bak nogmaals 10 minuten.
  6. Vet een steelpannetje in met wat boter, voeg de appeltjes, de frambozen en 1 el suiker toe. Verwarm op een zacht vuurtje tot compote.
  7. Laat de taart in zijn vorm afkoelen. Verwijder de ring maar laat de bodem zitten. Smeer de rest van de plattekaas over de taart en werk af met wat bloemsuiker en de compote.
Notities

Geïnspireerd door Sofie Dumont.
Ik ben niet zo goed in bakken en desserts, maar deze taart kan echt niet mislukken, zo eenvoudig en zo lekker, ook helemaal niet te zoet.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne