Ingrediënten
- 2 stukjes zalm met vel
- 2 el zure room
- 1 hand dille fijngehakt
- 1 koffielepel mosterd op grootmoeders wijze
- 1 handje bieslook
- pezo
- 10 tal krieltjes beetgaar gekookt
- 2 teentjes look
- 2 takjes rozemarijn
- olijfolie
- fleur de sel
- 2 tomaten
- lookpoeder
- gedroogde tijm
- gedroogde oregano
- 1 venkel
Porties: personen
Instructies
- Snij de venkel in kleine blokjes en stoom hem beetgaar. Doe de venkel in een klein ovenschaaltje en kruid met pezo. Besprenkel met een beetje olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de krieltjes in blokjes en doe ze in een ovenschaal. Plet de look en voeg bij de krieltjes. Doe ook de takjes rozemarijn erbij en kruid met fleur de sel en wat olijfolie. Zet een 30 minuten in de oven.
- Haal het kroontje uit de tomaten en snij de tomaten in twee. Leg ze in een klein ovenschaaltje. Kruid de tomaten met tijm, oregano, gedroogde look en pezo, besprenkel met olijfolie.
- Maak het sausje: meng de zure room met de mosterd, de dille, de bieslook en kruid af met pezo.
- Zet de tomaatjes en de venkel in de oven zodra je de zalm gaat bakken.
- Kruid de zalm aan de kant zonder vel met pezo. Bak de zalm in een pan met boter mooi krokant. De zalm mag nog smeuïg zijn aan de binnenkant.
- Dresseer de borden: leg een stukje zalm met saus op de borden. Wat krieltjes, twee tomaten helften en wat venkel.
Notities
Zeer fris en lekker sausje, is ook lekker op een zalmburger of in de zomer bij de BBQ.