Gebakken zalm, pasta en romig spinaziesausje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Gebakken zalm, pasta en romig spinaziesausje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 stukjes zalm
  • 200 g pasta
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 1 teentje look
  • 250 g spinazie goed gewassen en gedroogd, plus extra garnering
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 limoen
  • 1/3 kippenbouillonblokje
  • pezo
  • olijfolie
  • boter
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof het sjalotje en de look aan in een grote diepe pan met wat olijfolie.
  2. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat slinken. Wanneer hij geslonken is, voeg je de mascarpone bij en laat smelten.
  3. Doe het geheel in een steelpannetje en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Kruid met pezo en het bouillonblokjes. Laat de saus niet meer koken, zo behoudt zij haar mooie groen kleur. Als aller laatste doe je er het limoensap bij voor de frisse toets.
  4. Breng gezouten water aan de kook voor de pasta, kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Kruid de zalm met pezo en bak hem krokant in een hete pan met boter. Aan de binnenkant moet hij nog smeuïg zijn.
  6. Meng de pasta met de saus. Neem niet alle saus in één keer, want waarschijnlijk is het te veel saus. Meng goed en leg wat pasta op de borden, werk af met wat rauwe spinazie. Leg erlangs een stuk mooi gebakken zalm.
Notities

Als je geen zalm lust, kan je hem vervangen door een stukje witte vis of een stukje kip.

Je kan de saus ook maken zonder de spinazie te mixen. De saus is dan niet fluweelzacht van structuur. Voor de moeilijk eters zal een fluweelzacht sausje er waarschijnlijk beter ingaan.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne