Ingrediënten
- 4 kwarteleitjes
- 4 sneetjes gedroogde ham bv serrano
- truffelmayonaise
- paneermeel
- 1 eiwit losgeklopt
- Arachideolie om te frituren
- azijn
Porties: personen
Instructies
- Kook de eitjes 4 minuten.
- Leg ze direct in ijswater.
- Haal ze uit het ijswater en leg ze nu in 3 delen azijn en 1 deel water. Laat ze hierin een uurtje liggen, zo kan ze makkelijker pellen. Rol de eitjes over je houten plank en pel ze zeer voorzichtig.
- Paneer de eitjes door ze eerst door het eiwit en dan door het paneermeel te halen. Dit doe je twee maal.
- Verwarm wat arachideolie in een steelpannetje, tot ongeveer 160 graden en bak hierin de eitjes mooi bruin.
- Leg op ieder bordje twee plakjes ham en twee eitjes, werk af met enkele toefjes truffelmayonaise.
Notities
Doe de mayonaise in een plastic zakje en knip er een klein puntje af, zo heb een klein spuitzakje.
Ook lekker met carpaccio.