Gefrituurde kwarteleitjes met gedroogde ham en truffelmayonaise
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Gefrituurde kwarteleitjes met gedroogde ham en truffelmayonaise
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 4 kwarteleitjes
  • 4 sneetjes gedroogde ham bv serrano
  • truffelmayonaise
  • paneermeel
  • 1 eiwit losgeklopt
  • Arachideolie om te frituren
  • azijn
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de eitjes 4 minuten.
  2. Leg ze direct in ijswater.
  3. Haal ze uit het ijswater en leg ze nu in 3 delen azijn en 1 deel water. Laat ze hierin een uurtje liggen, zo kan ze makkelijker pellen. Rol de eitjes over je houten plank en pel ze zeer voorzichtig.
  4. Paneer de eitjes door ze eerst door het eiwit en dan door het paneermeel te halen. Dit doe je twee maal.
  5. Verwarm wat arachideolie in een steelpannetje, tot ongeveer 160 graden en bak hierin de eitjes mooi bruin.
  6. Leg op ieder bordje twee plakjes ham en twee eitjes, werk af met enkele toefjes truffelmayonaise.
Notities

Doe de mayonaise in een plastic zakje en knip er een klein puntje af, zo heb een klein spuitzakje.

Ook lekker met carpaccio.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne