Gegratineerde oester
Recept Afdrukken
Porties
8 stuks
Porties
8 stuks
Gegratineerde oester
Recept Afdrukken
Porties
8 stuks
Porties
8 stuks
Ingrediënten
  • 8 oesters
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 75 ml culinaire room
  • 2 el parmezaan
  • 100 ml champagne of cava
  • 1 el citroensap
  • 25 g emmentaler
  • 1 kl maizena
  • pezono
  • grof zeezout
  • aluminiumfolie
  • brood naar keuze
Porties: stuks
Instructies
  1. Open de oester en maak de oesters los. Vang het vocht op. Spoel de oesterschelpen, zodat ze zuiver zijn.
  2. Maak van aluminiumfolie een propje. Leg het propje op een bakplaat en plaats hierop de oesterschelpen zodat ze mooi recht blijven staan. Zo loopt straks je sausje er niet uit!
  3. Leg de oesters terug in de schelp.
  4. Neem een fijne zeef, leg er wat keukenpapier in. Giet hier het oestervocht door om het te zeven.
  5. Doe de sjalot, het oestervocht, de champagne en het citroensap in een steelpannetje en laat het geheel wat inkoken.
  6. Verwarm de oven voor met de grill.
  7. Los de maiszetmeel op in 1 koffielepel water.
  8. Doe de room bij het oestervocht en bind een beetje met de maizena. Let op: giet niet alles er in 1 keer bij.
  9. Roer er nu de helft van de parmezaan en de helft van de emmentaler erdoor, kruid met pezono.
  10. Lepel de saus over de oesters. Bestrooi met de rest van de twee kazen en zet onder de grill tot ze mooi gekleurd zijn.
  11. Doe ondertussen het zeezout in een kommetje met een klein beetje water en meng dit met je handen. Doe dit op een bord of individuele bordjes. Haal de oesters uit de oven en zet ze op het zeezout, zo blijven ze mooi staan.
  12. Serveer er eventueel wat brood bij.
Notities

Voor mensen die geen oesters lusten, begin met een gegratineerde oester.
Meestal vinden ze dat best lekker.
Ikzelf vind dat dit niet echt naar oester smaakt, hier gaat de zilte smaak verloren door de kaas.
Maar het is een begin om het te leren eten natuurlijk!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne