Ingrediënten
- 300 g spruitjes zuiver gemaakt
- 400 g pastinaak in blokjes gesneden
- 1 rode ui fijn gesneden
- 1 teentje look geperst
- 2 takjes tijm
- 200 ml sojaroom
- 1 el mosterd
- 200 g gekookte hamblokjes
- 60 g gratinkaas
- 1 ei
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Stoom de spruitjes beetgaar.
- Stoom de pastinaak beetgaar.
- Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
- Voeg de spruitjes en de pastinaak toe. Kruid met de takjes tijm.
- Meng de sojaroom met de mosterd. Giet het mengsel over de groentjes.
- Voeg de hamblokjes toe en kruid met pezono.
- Meng alles goed en giet in een ovenschaal, werk af met de gratinkaas.
- Zet 20 minuten in de oven.
Notities
Je kan deze ovenschotel een dag vooraf klaarmaken, zet ze dan de dag zelf wel een half uurtje in de oven.
Ook lekker met knolselder, raapjes en broccoli.