Ingrediënten
- 250 g zalmfilet
- 3 preien
- 1/2 kleine bloemkool
- 2 handjes gemalen kaas
- melk
- pezono
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de prei goed en snij deze in halve maantjes. Stoof beetgaar in wat olijfolie en kruid met pezo.
- Indien er nog vel aan de zalm zit, haal deze er dan af met een zeer scherp mes. Kruid de zalm met pezo. Leg de zalm in een ovenschaaltje. Daarop de prei.
- Stoom de bloemkoolroosjes goed gaar. Doe ze in een ruime maatbeker en mix met een geut melk tot een gladde saus. Kruid de saus met pezono en een handje gemalen kaas.
- Giet de saus over de prei en werk af met gemalen kaas. Zet in de voorverwarmde oven voor 25 minuten of tot er een mooi korstje op de kaas zit.
- Lekker met puree.
Notities
De bloemkool mag redelijk gaar zijn zo krijgt je saus tijdens het mixen een veel fijnere structuur.
Dat is aangenamer in de mond!