Ingrediënten
Tomatensalade
- 5 verschillende tomaten
- 2 mini komkommers of 1 gewone
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 2 takjes basilicum fijn gehakt
- 1 handje bieslook fijn gesnipperd
- 3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- pezo
- olijfolie
- azijn
Marinade tonijn
- 3 tomaten
- 1 citroen
- 2 teentjes look
- 1 el gedroogde oregano
- 2 takjes verse munt
- 3 blaadjes salie
- 2 el pijnboompitjes
- 1 el venkelzaad
- 250 ml olijfolie
- 2 stukjes verse tonijn ongeveer 200 gram elk
- pezo
Porties: personen
Instructies
Marinade tonijn
- Maak eerst de marinade: Maak een kruisje met een scherp mes in de boven en onderkant van de tomaten. Giet er kokend water over en laat ze een 15 seconden liggen. Laat ze nu schrikken onder koud stromend water en haal de schil eraf. Haal ook de pitjes eruit. Snij de tomaten in blokjes en pureer fijn. Rooster het venkelzaad met de pijnboompitjes in een droge pan. Maak dit fijn met de vijzel. Hak de munt en de salie fijn. Verwijder de zaadlijsten van het pepertje en snij in dunne reepjes. Pel de look en snij in plakjes. Meng alle ingrediënten samen met olijfolie en pezo, giet dit over de tonijn. Laat een nachtje afgedekt marineren in de koelkast.
Tomatensalade
- Snij de tomaten in verschillende blokjes en doe ze in een kom.
- Schil de komkommers en haal de zaadlijsten eruit. Snij in blokjes en voeg bij de tomaten.
- Voeg nu de rode ui, de lente-ui en de verse kruiden toe.
- Werk de salade af met pezo, olijfolie en azijn naar smaak.
Tonijn
- Haal de tonijn uit de marinade en geef nog een draai van de peper en zout molen.
- Zet de grillpan op het vuur en verwarm stevig. Grill de tonijn zeer kort op een hevig vuur en serveer met de tomatensalade. Lekker met nog een stukje brood.
Notities
Neem een klein dik stuk tonijn zodat de vis binnenin mooi rood blijft! Natuurlijk hebben we niet altijd wat we willen. Zoals je op de foto ziet, moest ik het met een dunner stukje tonijn doen!
Kan zowel op de BBQ als op de grill! Hier is hij in een grillpan klaargemaakt.