Ingrediënten
- 500 g gekonfijte eendebout
- 600 g peterseliewortel
- 4 uien fijn gesnipperd
- 50 g gele rozijntjes
- 800 g bintjes
- 100 ml water
- 50 ml witte wijnazijn
- 4 el olijfolie
- 50 g boter
- 1 geut melk
- 30 g panko
- 50 g parmezaan
- 25 g boter
- 2 takjes tijm de blaadjes
- 2 takjes peterselie fijn gehakt
- oregano
- pezono
Porties: personen
Instructies
- Zet de rozijntjes onder 100 ml warm water en 50 ml witte wijn azijn.
- Kook de aardappelen en de peterseliewortel gaar in gezouten water.
- Fruit de ui in 15 minuten gaar in 2 el olijfolie.
- Maak de crumble: Meng de panko, parmezaan, tijmblaadjes, gehaktte peterselie, oregano, pezo en de 25 gram boter. Dit kneed je met je handen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm de eend au bain marie 15 minuten. Dit wil zeggen: verwarm water tot net onder het kookpunt en leg de eend in de plastic verpakking in het warme water en verwarm ze zo.
- Haal de eend uit de verpakking en laat een beetje afkoelen, pluk ze dan uit elkaar.
- Voeg de uien bij de uitgelekte rozijntjes.
- Maak puree van de aardappelen en de peterseliewortel met een stamper. Voeg er wat boter en melk toe en stamp tot een smeuïge puree, kruid met pezono
- Meng het vlees met de uien.
- Of je werk in individuele kommetjes of in 1 grote ovenschot. Doe eerst een laagje vlees in het ovenschaaltje dan puree en tot slot de crumble.
- Bak het geheel 15 minuten in de oven op 200 graden.
Notities
Je kan dit gerecht makkelijk op voorhand bereiden maar doe de crumble er pas op het laatste op.
Wanneer het gerechtje uit de koelkast komt, zet de oven op 180 graden en laat 30 minuten staan, eventueel de laatste 10 minuten kan je de oven verhogen naar 200 graden.
Een echt winters eenpansgerechtje.