Ingrediënten
- 1 kleine ui grof gesneden
- 1 gele paprika geschild en in grove stukken
- 1/2 prei in halve ringen
- 1 kleine aardappel geschild en in stukken
- 2 kleine worteltjes in schijfjes
- 1/2 koffielepel gemberpoeder
- 1 koffielepel currypoeder
- 1/2 koffielepel kurkuma
- 250 ml kokosmelk
- 750 ml water
- 1 kippenbouillonblokje
- pezo
- 1 handje koriander
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui glazig in olijfolie.
- Voeg de paprika, de prei, de aardappel en de worteltjes toe. Laat de groentjes eventjes meestoven.
- Bevochtig met de kokosmelk en het water.
- Doe de kruiden en het bouillonblokje bij.
- Laat 20 minuten zachtjes koken. Mix de soep met de staafmixer en kruid eventueel bij met pezo.
- Giet de soep in kommetjes en werk af met enkele blaadjes koriander.
Notities
Wanneer je de schil van de paprika niet verwijderd, haal dan de soep na het mixen nog een keer door een zeef om alle vliesjes te verwijderen. Zo krijg een mooie gladde romige soep.