Ingrediënten
- 1 eendenborst ontdaan van vel en in blokjes
- 2 teentjes look geperst
- 6 eetlepels olijjfolie
- 1 eetlepel zachte paprika poeder
- 1 koffielepel komijnpoeder
- 2 koffielepels kurkuma
- 1 koffielepel zout
- zwarte peper
- 1 aubergine in plakjes gesneden
- 2 tomaten in plakjes gesneden
- 1/2 courgette in plakjes gesneden
- komijnzaadjes
- pezo
- olijfolie
- 1 geut balsamicoazijn
Porties: personen
Instructies
- Maak de marinade voor de eend: meng alles goed onder elkaar voor de marinade en leg er de blokjes eend in. Laat ze enkele uren of een nachtje erin marineren. Rijg daarna een drie à vier blokjes eend aan een saté stokje.
- Ontvocht de aubergines door wat grof zout erop te strooien aan beide kanten, er een snijplan op te plaatsen met wat gewicht. Laat ze een half uurtje staan en spoel ze dan goed na onder stromend koud water en droog ze goed af.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak nu de ovenschotel door de de groentjes afwisselend in een ovenschaal te plaatsen, aubergine, tomaat en courgette. Kruid met komijnzaad, pezo, balzamicoazijn en goed wat olijfolie. Zet een 30 minuten in de oven op 180 graden.
- Bak de brochetten in een pan zonder vetstof, niet te lang, de eend mag nog rosé zijn.
Notities
Dit is een lekkere kruidige marinade, ook geschikt voor de BBQ.