Ingrediënten
- 8 krieltjes
- 2 kipfilets
- 1 bussel lente-uitjes in ringetjes gesneden
- 1 groene paprika in blokjes
- 40 ml cognac
- 100 ml witte wijn
- 100 ml kippenbouillon
- 1 teentje look fijn gesneden
- 1/2 gedroogd rood pepertje fijn gehakt
- 3 takjes verse tijm fijn gehakt
- 2 takjes verse rozemarijn fijn gehakt
- 2 takjes verse salie fijn gegehakt
- 100 ml olijfolie
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de marinade: Meng de look, pepertje, tijm, rozemarijn, salie, olijfolie en pezo.
- Snij de aardappeltjes in twee en besmeer ze met de marinade en leg ze in een ovenschotel.
- Smeer ook de kipfilet in met de marinade.
- Zet de aardappeltjes 30 à 40 minuten in de oven. Of tot ze mooi goudbruin zijn.
- Bak de kipfilet krokant in de pan. Voeg de paprika en de lente-uitjes toe, bak eventjes mee en giet er de cognac over. Flambeer van het vuur af!
- Voeg nu ook de witte wijn toe en de kippenbouillon. Laat hier de kip in garen onder deksel. Ongeveer 10 minuten.
- Leg op de borden een stukje kip met wat groentjes, saus en aardappeltjes.
Notities
Ook lekker met groene asperges.
Je kan voor wat extra pit nog een vers rood pepertje toevoegen.