Ingrediënten
- 100 ml olijfolie
- 1 el ketchup
- 1 el sojasaus
- 1 koffielepel worcestershire saus
- 1/2 koffielepel gerookt paprika poeder
- 1/2 koffielepel madras curry
- 1/2 koffielepel lookpoeder
- 1 snuif cayennepeper
- 1 koffielepel bruine suiker
- 1/2 limoen het sap
- 1 ui fijn gesneden
- pezo
Porties: stuks
Instructies
- Meng alle ingrediënten in een glazen kom onder elkaar. Leg er de kippenvleugeltjes in en zet goed onder elkaar. Laat een nachtje afgedekt in de koelkast staan. Roer ze af en toe is om.
- Haal de kippenvleugels uit de marinade en gril ze op de BBQ of leg ze in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Notities
Lekker in de zomer op de BBQ of gewoon in de oven gegaard.
Lekker met een frisse salade, frietjes en zo verder.
Zorg dat de marinade zeer goed afsmaakt, dit is nodig omdat het door het vel van de kip moet doordringen.