Gepofte aardappel met pulled chicken
Recept Afdrukken
Porties
6 stuks
Porties
6 stuks
Gepofte aardappel met pulled chicken
Recept Afdrukken
Porties
6 stuks
Porties
6 stuks
Ingrediënten
  • 6 grote frietaardappelen
  • 6 teentjes look
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • 4 kippendijen
  • 2 uien in halve ringen gesneden
  • 240 ml BBQ smokey saus Devos Lemmens
  • 200 g witte kool
  • 200 g rode kool
  • 200 g worteltjes
  • 2 handjes peterselie fijngehakt
  • 2 el platte kaas
  • 3 el mayonaise
  • 1/2 citroen het sap
  • pezo
Porties: stuks
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg 6 vellen aluminiumfolie klaar. Was de aardappelen en leg op elk vel aluminiumfolie een aardappel. Bestrijk hem goed met olijfolie en leg er een gekneusd teentje look bij. Kruid met fleur de sel en verpak de aardappel in de aluminiumfolie. Leg ze op een bakplaat.
  3. Schuif de aardappelen 1 uur in de oven.
  4. Stoof de ui glazig in een pan met wat olijfolie. Haal ze uit de pan.
  5. Bak nu in dezelfde pan de kippendijen mooi bruin, kruid ze met pezo. Voeg de uien en de BBQ-saus er aan toe. Laat 1 uur onder deksel op een zacht vuur sudderen.
  6. Maak ondertussen de koolsla: snij de witte kool fijn en doe deze in een hakmolentje en hak fijn. Doe hetzelfde met de rode kool en de worteltjes.
  7. Doe de groentjes samen in een kom en meng er de mayonaise, de plattekaas en het citroensap onder. Kruid af met pezo.
  8. Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie, snij het hoedje eraf en maak met een vork het aardappelkruim los.
  9. Haal de kip uit de pan en trek ze met twee vorken in slierten.
  10. Leg de aardappelen in een kom, beleg iedere aardappel met wat koolsla en kip. Werk af met wat saus en een blaadje peterselie.
Notities

Zet de rest van de kip, de saus en de koolsla bij op de tafel zodat iedereen nog wat kan bijnemen.

De koolsla past perfect bij een BBQ, eveneens als de gepofte aardappelen, leg dan de aardappelen in een gesloten BBQ.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne