Ingrediënten
- 6 grote frietaardappelen
- 6 teentjes look
- olijfolie
- fleur de sel
- 4 kippendijen
- 2 uien in halve ringen gesneden
- 240 ml BBQ smokey saus Devos Lemmens
- 200 g witte kool
- 200 g rode kool
- 200 g worteltjes
- 2 handjes peterselie fijngehakt
- 2 el platte kaas
- 3 el mayonaise
- 1/2 citroen het sap
- pezo
Porties: stuks
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Stoof de ui glazig in een pan met wat olijfolie. Haal ze uit de pan.
- Maak ondertussen de koolsla: snij de witte kool fijn en doe deze in een hakmolentje en hak fijn. Doe hetzelfde met de rode kool en de worteltjes.
- Doe de groentjes samen in een kom en meng er de mayonaise, de plattekaas en het citroensap onder. Kruid af met pezo.
- Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie, snij het hoedje eraf en maak met een vork het aardappelkruim los.
- Haal de kip uit de pan en trek ze met twee vorken in slierten.
- Leg de aardappelen in een kom, beleg iedere aardappel met wat koolsla en kip. Werk af met wat saus en een blaadje peterselie.
Notities
Zet de rest van de kip, de saus en de koolsla bij op de tafel zodat iedereen nog wat kan bijnemen.
De koolsla past perfect bij een BBQ, eveneens als de gepofte aardappelen, leg dan de aardappelen in een gesloten BBQ.