Gepofte aardappel
Recept Afdrukken
Porties
4 stuks
Porties
4 stuks
Gepofte aardappel
Recept Afdrukken
Porties
4 stuks
Porties
4 stuks
Ingrediënten
  • 4 middelgrote aardappelen bintjes
  • 1 grote sjalot fijn gesnipperd
  • 1 grote teen look geperst
  • 1 courgette in brunoise
  • 250 gram champignons in brunoise
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • pezo
  • cayennepeper
  • 2 handjes kerstomaatjes gehalveerd en in verschillende kleuren
  • 300 gram kippenhaasje
  • komijnpoeder
  • 3 potjes petit suisse magere
  • verse bieslook fijn gesnipperd
  • 2 el feta verkruimeld
  • olijfolie
  • 1 noot boter
Porties: stuks
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappelen en leg ze op de rooster van de oven, dit voor 40 minuten.
  3. Stoof de sjalot en de look aan in olijfolie.
  4. Voeg de courgetteblokjes en de champignonblokjes toe. Kruid met de tijm, het cayennepeper en pezo. Stoof de groentjes beetgaar.
  5. Snij de kip in kleine blokjes en bak de kip in een pan met boter. Kruid de kip met komijn en pezo.
  6. Wanneer de groentjes klaar zijn, voeg je de tomaatjes en de kippenblokjes toe aan de groentjes.
  7. Meng de fijn gesnipperde bieslook onder de petit suisse en breng op smaak met pezo.
  8. Haal de aardappelen uit de oven en snij met een aardappelmesje een kruisje in de aardappel, duw de aardappel nu wat open. Doe wat vulling op de aardappel en werk ze af met verkruimelde feta. Lekker met het petit suisse sausje. Serveer de extra groentjes er apart bij.
Notities

Hou je niet van pikant, overdrijf dan niet met de cayennepeper!

Simpel, mooi en gezond gerechtje.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne