Gerookte zalm met aardappelsalade
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Gerookte zalm met aardappelsalade
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 500 g asperges
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 4 kwarteleitjes
  • peterselie
  • bieslook
  • 2 kleine augurkjes
  • 5 kleine gekookte aardappelen
  • mayo
  • 2 grote langoustines
  • enkele kappertjes
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de asperges en breek het harde deel eraf.
  2. Kook de asperges beetgaar en laat afkoelen leg ze op de borden.
  3. Daarop de gerookte zalm.
  4. Kook de kwarteleitjes een 4 minuten en laat afkoelen.
  5. Pel de eitjes en halveer.
  6. Maak een tartaar sausje door de kruiden, de sjalot en de augurk fijn te hakken roer dit onder de mayo en de aardappelen.
  7. Werk af met een langoustine, wat kappertjes en de kwarteleitjes.
Notities

Lekker en fris met al die kruiden, fijn om de rest van de gekookte aardappelen te verwerken.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne