Ingrediënten
- 500 g bloemkool roosjes
- 300 g knolselder in blokjes
- 1 teentje look
- 1 koffielepel Komijn
- 1/2 koffielepel cayennepeper
- 1 takje tijm
- pezo
- olijfolie
- 1 grote ui fijn gesnipperd
- 1 aardappel
- 2 kippenbouillonblokjes
- 200 ml melk
- gedroogde roze peperbes geplet met de vijzel
- 4 kleine takjes rozemarijn afwerking
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de bloemkoolroosjes, het teentje look en de knolselder op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kruid met pezo, cayennepeper en komijn. Besprenkel met olijfolie en meng onder elkaar. Zet 20 minuten in de oven en roer halfweg een keertje om.
- Stoof ondertussen de ui glazig in wat olijfolie. Voeg de aardappel toe.
- Doe er de geroosterde groentjes bij en bevochtig met 1.5 liter water en de twee bouillonblokjes. Laat het geheel 20 minuutjes zachtjes koken.
- Mix de soep met de staafmixer. Voeg de melk toe en mix opnieuw. Proef de soep en kruid bij met pezo.
- Schep de soep in kommetjes en werk af met een takje rozemarijn en de geplette roze besjes.
Notities
Ook lekker met een stukje stokbrood en wat gedroogde ham.