Geroosterde scampi's met basilicumboter
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Geroosterde scampi's met basilicumboter
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 12 grote scampi's
  • 3 plakjes serrano of parmaham fijn gesneden
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 1 handje pistache noten of pinda's of cachew noten fijn gehakt
  • 100 g boter
  • 4 takjes basilicum fijn gehakt
  • 6 takjes platte peterselie fijn gehakt
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Zet de oven op grillstand.
  2. Ontdarm en pel de garnalen, snij de rug redelijk diep in en duw ze wat open.
  3. Meng alle ingrediënten onder de boter.
  4. Dep de garnalen goed droog en vul ze met het mengsel en leg ze op een bakplaat.
  5. Zet ze 10 minuutjes in de oven en klaar.
Notities

Zeer simpel, hemels en zo feestelijk!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne