Ingrediënten
Vlees
- 2 dunne kalfslapjes
- 1 plakje hesp
- 2 handjes gemalen kaas
- pezo
- 1 noot boter
- 4 blaadjes salie
Sausje
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- olijfolie
- 150 ml water
- 1 geut room
- 1/2 rundsbouillonblokje
- 1 takje rozemarijn
- 1 koffielepel mosterd
- bruine roux
Puree
- 4 grote aardappelen bloemig
- 1 stonk broccoli in roosjes verdeeld
- 1 noot boter
- pezono
- 1 geut melk
Porties: personen
Instructies
Puree
- Kook de aardappelen in gezouten water en giet af.
- Stoom de broccoli gaar en mix met de staafmixer fijn, met een geut melk.
- Stamp de aardappelen en roer de puree van broccoli eronder. Breng op smaak met pezono en een noot boter.
Sausje
- Stoof de rode ui aan in wat olijfolie samen met de rozemarijn.
- Blus met het water en laat even inkoken.
- Doe er nu de room en het bouillonblokje bij. Laat op een zacht vuurtje verder garen.
- Breng op smaak met de mosterd en pezo. Dik de saus een beetje in met bruine roux.
Vlees
- Leg het vlees op een houten plank tussen een vel plasticfolie en klop het wat platter met een vleeshamer of deegrol.
- Kruid de lapjes vlees aan de binnen kant met pezo. Beleg ieder stukje vlees met een stukje hesp, daarop wat gemalen kaas, 1 salie blaadje en rol op. Bind vast met keukentouw en kruid ook de buitenkant met pezo.
- Bak ze in een pan met boter mooi bruin.
Borden dresseren
- Maak drie quenelles broccolipuree, wat saus en een rolletje vlees, werk af met een blaadje salie.
Notities
Deze kalfsrolletjes zijn geïnspireerd op saltimbocca, een Italiaanse specialiteit. Het bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met plakjes rauwe ham en salie en nagesmoord in witte wijn.