Ingrediënten
- 1 Turks brood
- 3 rode paprika's
- 1/2 citroen sap
- 1 teentje look
- 4 stengels peterselie de blaadjes
- 80 g cashewnoten goudbruin gegrild in een droge antiaanbakpan
- 3 worteltjes in sliertjes met de spiraalsnijder
- 1/2 komkommer in sliertjes met de spiraalsnijder
- 1 pakje halloumi in plakjes gesneden
- pizza olie
- pezo
- 1 hand basilicumblaadjes
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snij de paprika's in twee of vier stukken. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier met hun vel naar boven. Zet ze 35 minuten in de oven.
- Haal ze uit de oven en leg er enkele minuten een vochtige handdoek over. Verwijder nu het vel en snijd in stukken.
- Doe de paprika's, het citroensap, de cashewnoten, de look en de peterselie in een hoge maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde massa. Kruid met pezo.
- Bak het Turks brood zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Bak de halloumi in een antikleefpan en besprenkel met pizza olie. (let op deze is zeer pikant)
- Snijd het Turks brood open en besmeer het volledig met de paprikaspread. Beleg hierop de wortelsliertjes en de komkommersliertjes. Werk af met de halloumi en de basilicum blaadjes en sluit het brood.
- Snij het brood in vier gelijke punten.
Notities
Ook lekker met gegrilde kip.
Als het snel moet gaan, neem dan rode pesto uit een potje.