Ingrediënten
- 2 rode uien
- 3 gele paprika's
- 1 courgette
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 500 gram kalfs - varkensgehakt
- 8 tomaten
- 1/2 flesje salsa della mama oil & vinigair
- 1 el garam masala
- pezo
- beetje geraspte parmezaan
- pasta, rijst, puree naar smaak
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui fijn en stoof glazig in een pan met wat olijfolie.
- Snij de paprika's in blokjes en voeg bij de ui.
- De courgette ook in blokjes en ook mee aanstoven.
- Voeg de tomatenpuree en de garam masala toe, laat even mee bakken.
- Bak in een andere pan het gehakt rul. Voeg bij de groentjes.
- Doe er nu de salsa bij en laat een 10 minuutjes zachtjes sudderen tot de groentjes beetgaar zijn.
- Snij de hoedjes van de tomaten en hol ze uit met een parisiennelepel.
- Snij aan de onderkant van de tomaatje een klein stukje weg zodat de tomaat mooi blijft staan.
- Neem een ovenschaal en doe er een beetje olijfolie in.
- Vul de tomaten met het gehaktmengsel en zet ze in de ovenschaal, de hoedjes er langs en werk af met wat geraspte parmezaan.
- Zet ze een 10 à 15 minuten in de oven en serveer ze naar smaak met pasta, puree of rijst.
Notities
Dit is echt verrassend lekker, zuiderse smaken!
De vulling kan je makkelijk op voorhand klaarmaken!