Gevulde uien met gehakt, zoete uiensaus en slapuree
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Gevulde uien met gehakt, zoete uiensaus en slapuree
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 250 g gemengd gehakt gekruid
  • 8 ontbijtspek
  • 400 g bintjes
  • 4 gewone uien of twee grote
  • 1/2 sla
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes tijm
  • 5 steeltjes peterselie enkel de steeltjes
  • 1/2 ei
  • 25 g geraspte parmezaan
  • 2 el paneermeel
  • 200 ml groentenbouillon
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel Luikse siroop
  • boter
  • melk
  • pezono
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng het gehakt met het ei, paneermeel en de parmezaan.
  3. Snij de onder en bovenkant van de ui en pel hem. Snij nu van de bovenkant wat meer en hol hem mooi uit, dit gaat het beste met een Parisienne lepel. Hou alles wat uit de ui komt bij, dit gebruiken we om de saus van te maken.
  4. Vul de uien met het gehakt en omwikkel elke ui met twee lapjes spek, zet vast met een houten cocktailprikker. Zet ze in een ovenschaal. Zet ze in de oven voor ongeveer 40 minuten.
  5. Maak het kruidentuiltje: Bind met keukentouw het laurier, peterseliestengels en de tijm samen op.
  6. Maak de saus: Bak de restje ui mooi bruin in wat boter in een pan. Wanneer ze mooi bruin zijn blus je de uien met de bouillon en roer je alles goed los. Voeg het kruidentuiltje, de mosterd en de Luikse siroop toe. Laat inkoken tot een mooie saus dikte, proef en kruid eventueel bij met pezo
  7. Was de sla goed en droog hem. Snij de sla in stukjes.
  8. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Maak puree: Doe wat boter, melk en pezono onder de aardappelen en stamp tot puree. Roer de sla onder de puree, proef en indien nodig kruid bij.
  9. Leg wat puree op de borden daarop de gevulde ui en werk af met de zoete uiensaus.
Notities

Een echt wintergerechtje, niet heel veel vlees per persoon, maar zeer vullend dus zeker genoeg.

Ik heb hier thuis een grote eter zitten en hij had zeker en vast genoeg, hij heeft voor de verandering niet mijn bord nog bij opgegeten.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne