Gevulde zalm met kaas en compote van sjalotjes en rode ui
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Gevulde zalm met kaas en compote van sjalotjes en rode ui
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Compote
  • 130 g sjalotjes in halve ringen gesneden
  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
  • 1 teentje look geperst
  • olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el donkere bruine suiker
  • 1 el witte wijn
  • 2 el balsamicoazijn
  • pezo
Zalm
  • 2 zalmfilets zonder vel
  • 50 g gemalen kaas plus beetje extra
  • 20 g paneermeel
  • 1 handje dille fijn gehakt
  • 1 handje peterselie fijn gehakt
  • 1 lente-uitjes fijn gesneden
  • pezo
  • olijfolie
Puree
  • 6 tal bintjes
  • 1 geut melk
  • 1 noot boter
  • pezono
Porties: personen
Instructies
Compote
  1. Stoof de ui, sjalot en de look aan in de olijfolie. Voeg de boter toe.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat op een zacht vuurtje garen tot de compote mooi zacht is. Kruid met pezo.
Zalm
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de zalm overlangs in twee.
  3. Meng de 50 g kaas met het paneermeel en de verse kruiden en het lente-uitje. Breng op smaak met pezo.
  4. Kruid de vis lichtjes met pezo.
  5. Beleg 1 helft van de zalm met het kruidenmengsel en leg het tweede stukje zalm erop, beleg weer met wat kruidenmengsel en bestrooi met wat gemalen kaas.
  6. Leg de zalm in een ingeoliede ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet 12 à 15 minuten in de oven.
Puree
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Giet af en stamp ze fijn met een geut melk en een noot boter.
  3. Breng op smaak met pezono en roer nog eens goed door met de garde voor een smeuïge puree.
  4. Leg op de borden wat puree, daarop de vis en werk af met de sjalottencompote en wat verse dille.
Notities

Lekker en simpel, de kleur is wel wat flets vind ik zelf!

Voor wat extra groentjes kan je een puree van bloemkool, broccoli, knolselder, aardpeer, … serveren.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne