Gevulde zoete puntpaprika's met quinoa
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Gevulde zoete puntpaprika's met quinoa
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 100 g quinoa gespoeld onder koud water
  • 200 ml water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 1 gele paprika in kleine blokjes gesneden
  • 2 el pijnboompitjes geroosterd in een droge pan
  • 2 el rozijnen
  • 5 zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
  • 25 blaadjes basilicum fijn gehakt
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 plakjes serrano ham in stukjes gesneden
  • 20 g parmezaan geraspt
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de quinoa in het water met het bouillonblokje gaar in 15 minuten, of tot het water volledig is opgenomen.
  3. Stoof de ui glazig in wat olijfolie. Voeg de gele paprika en de oregano toe, stoof tot ze beetgaar zijn.
  4. Meng het paprika mengsel, de basilicum, de pijnboompitjes, de tomaatjes, de ham en de rozijntjes onder de quinoa. Kruid eventueel bij met pezo.
  5. Snij de zoete paprika's in de lengte in twee en verwijder de zaadlijsten. Leg wat bij elkaar gefrommeld aluminiumfolie in een ovenschaal zo blijven de paprika's mooi rechtop liggen. Vul ze met het quinoa mengsel. Besprenkel met olijfolie en de Parmezaanse kaas.
  6. Zet ze 15 minuten in de oven.
Notities

Geïnspireerd door Sandra Bekkari.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne