Ingrediënten
- 150 g kippenhaasje in reepjes gesneden
- kippenkruiden
- 1 kleine ui fijn gesnipperd
- 1/2 gele paprika in reepjes gesneden
- 1/2 groene paprika in reepjes gesneden
- 1/2 rode paprika in reepjes gesneden
- 100 g snijboontjes in stukjes van 0,5 cm beetgaar gekookt
- 1 klein kopje rijst
- 1/2 koffielepel kurkuma
- sambal oelek naar smaak
- 100 ml kokosmelk
- pezo
- Arachideolie
- 1 nootje boter
- 1 handje Koriander of peterselie fijngehakt
Porties: personen
Instructies
- Kruid de kip met kippenkruiden en pezo en bak ze mooi krokant in een nootje boter. Haal uit de wok.
- Doe in dezelfde wok een geut arachideolie en wok er de ui in glazig. Voeg de paprika toe en wok kort mee.
- Zet ondertussen de rijst op. 1 kopje rijst en 1 1/2 kopje water, samen met de kurkuma, wat zout en een geutje olijfolie. Kook tot de rijst mooi droog is en gaar.
- Voeg nu de snijboontjes en de kippenreepjes toe aan de wok.
- Bevochtig met de kokosmelk en breng verder op smaak met de sambal oelek en pezo. Eventueel nog wat kippenkruiden.
- Schep de rijst samen met de kip en de groentjes in een diep bord, werk af met wat fijn gehakte peterselie of koriander.
Notities
Let op sambal is zeer pikant, begin met een mespuntje, proef en voeg bij naar smaak.
Dit gerechtje is super snel klaar en ook zeer makkelijk te maken.