Ingrediënten
- 1 eetlepels lichte sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel droge sherry
- 1 eetlepel maïszetmeel
- pezo
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 100 g peultjes voorgestoomd
- 1/2 pakje verse baby maïs
- Arachideolie
- 200 ml kippenbouillon blokje met water
- 3 eetlepels oestersaus
- 60 g cashewnoten gegrild
- 4 lente-uitjes
- 125 g noedels
Porties: personen
Instructies
- Snij het vlees in plakjes en kruid met pezo.
- Meng de sojasaus, de sesamolie, de sherry en het maiszetmeel onder het vlees en laat een uur marineren op kamertemperatuur.
- Snij de paprika's in reepjes.
- Snij de lente-ui in ringetjes.
- Verhit de wok op het vuur met wat arachideolie. Bak het vlees erin en haal het er ook weer uit.
- Doe weer wat olie in de wok en wok er nu in 4 minuten alle groentjes in, behalve de lente-uitjes, die zijn voor de afwerking!
- Voeg de bouillon en de oestersaus toe.
- Voeg als laatste het vlees toe.
- Kook de noedels zoals beschreven op de verpakking.
- Serveer de noedels met de wok en werk af met wat lente-uitjes en cashewnoten.
Notities
Ik ben zelf niet zo voor wok, vind dat alle ingrediënten naar hetzelfde smaken. Maar moet toegeven dat dit zelfs mij kon bekoren.
De smaken hebben iets van de chinees.