Girasoli pasta met romige groentesaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Girasoli pasta met romige groentesaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 250 g girasoli met tomaat-mozzarella verkrijgbaar bij de Jumbo
  • olijfolie
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 zoete punt paprika's in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • 400 g snijbonen
  • 100 ml alpro room
  • 100 g ricotta
  • pezo
  • gedroogde oregano
  • gedroogde italiaanse kruiden
  • gedroogde provencaalce kruiden
  • 4 kumato tomaten (500g) ontveld, ontpit en in blokjes
  • parmezaan
  • peterselie fijn gehakt
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui glazig in de boter.
  2. Voeg de paprika toe en laat eventjes mee stoven.
  3. Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken. Voeg ook de tomatenblokjes toe.
  4. Laat alles beetgaar stoven.
  5. Maak de snijbonen zuiver en snij ze in schuine stukjes. Stoom ze beetgaar.
  6. Doe de alproroom en de snijboontjes bij de rest van de groentjes en voeg de kruiden toe.
  7. Kook de girasola zoals aangegeven staat op de verpakking.
  8. Als laatste doe je de ricotta erbij en warm je de saus nog eens goed door. Kruid bij indien nodig.
  9. Giet de pasta af en dresseer de borden.
  10. Verdeel de pasta over de borden en doe er goed wat groentesaus over, werk af met wat parmezaan en peterselie.
Notities

Girasoli is een gevulde pasta die je eventueel kan vervangen door ravioli.

Zeer lekkere pasta met veel groentjes.

De hoeveelheid pasta lijkt misschien niet veel, maar het is zeker en vast genoeg voor twee.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne