Goulash
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
Goulash
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
Ingrediënten
  • 600 g rundstoofvlees
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 2 el bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 ml rundbouillon
  • 400 ml mutti polpa met look (tomatenpulp)
  • 3 kleuren paprika's in grove stukken
  • 1 noot boter
  • pezo
  • 1 vleesbouillonketeltje
  • sambal naar smaak
  • bruine roux
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid het vlees met pezo. Laat boter smelten in een kleefpan en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg de ui toe en laat eventjes mee bakken.
  2. Doe nu het vlees in een grote kookpot. Doe er de tomatenpuree en de look bij, laat eventjes mee aanstoven. Bestuif met de bloem en laat even drogen.
  3. Bevochtig nu met rundsbouillon en de tomatenpulp. Kruid met sambal pezo en een vleesbouillonketeltje. Voeg ook 1 blik water toe. Laat het geheel ongeveer 90 minuten sudderen.
  4. Doe er nu de paprika blokjes bij en laat nog 30 minuten sudderen tot het vlees mals is.
  5. Dik eventueel nog wat in met bruine roux en breng verder op smaak met pezo en sambal.
  6. Lekker met puree, rijst of frietjes
Notities

Licht pikant stoofgerechtje, smaakt nog beter als het een nachtje heeft getrokken.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne