Ingrediënten
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 1 prei fijn gesneden
- 3 wortels in schijfjes
- 1 venkel fijn gesneden
- 2 kleine teentjes look geperst
- 1 steranijs
- 400 g tomaten polpa met look albert heijn mutti
- 450 g soepgroenten diepvries
- water
- 2 groentenbouillonblokjes
- pezo
- 1 el boter
- 1 l water
Porties: personen
Instructies
- Laat de boter smelten en stoof er de ui in glazig.
- Voeg de prei, venkel, wortel en de look toe, stoof even mee aan.
- Doe er de tomatenblokjes en de soepgroenten bij.
- Bevochtig met het water, tot de groentjes onderstaan.
- Doe er de bouillonblokjes en het steranijs bij, laat 20 minuten zachtjes koken en kruid eventueel bij met pezo.
- Schep de soep in diepe borden.
Notities
Lekkere dikke groentesoep met een speciaal anijs smaakje.