Ingrediënten
Burger
- 2 rundshamburgers
- 2 burgerbroodjes
- 1 rode ui met de mandoline in halve ringen gesneden
- 1 geut witte wijnazijn
- 2 plakjes cheddarkaas
- 1 à 2 grote augurken in lange plakjes gesneden
- 1 noot boter
Burgersaus
- 1/4 krop ijsbergsla fijn gesneden
- 1 volle el ketchup
- 2 volle el mayonaise
- 1 à 2 koffielepels tabasco-chipotlesaus naar smaak
- 1 koffielepel worcestersaus
- pezo
Tomaatsalade
- 3 tomaten ontpit en in brunoise gesneden
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 1/2 komkommer geschild, zaadlijst verwijderd en in brunoise gesneden
- peterselie fijngehakt
- bierlook fijngesneden
- 1 geut olijfolie
- beetje azijn
- pezo
Porties: personen
Instructies
Burgersaus
- Maak eerst de saus door alle ingrediënten samen te mixen met de staafmixer, proef en kruid bij indien nodig naar smaak. Zet in de frigo tot gebruik.
Tomaatsalade
- Meng alles voor de salade onder elkaar en zet meng goed.
Burger
- Doe de rode ui in een kommetje en meng met een geut witte wijnazijn, zet opzij tot straks.
- Bak de hamburgers in een noot boter naar smaak. Het vlees moet niet doorbakken zijn maar dat is voor iedereen anders! Leg wanneer je ze de laatste keer draait het plakje kaas erop zodat het kan smelten op het warme vlees.
- Warm de broodjes in een toaster.
- Beleg het onderste broodje met de saus daarop de burger met wat rode ui en twee à drie augurkjes, sluit het broodje en zet vast met een prikker.
- Leg de broodjes op een bord met de tomaatsalade, lekker met frietjes.