Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 200 g gekookte ham
- 1 takje rozemarijn
- 2 el mayonaise
- 2 el cherry of cognac
- 60 ml room
- pezo
- cayennepeper
- 6 bolletjes mini mozzarella
- enkele blaadjes basilicum
- beetje tomatentapenade kant en klaar
- 6 schijfjes rode bietchips kant en klaar
- olijfolie
- 6 appelkappertjes
Porties: personen
Instructies
- Snipper de sjalot fijn en stoof aan in wat olijfolie.
- Pers de look uit en voeg toe.
- Snij de ham fijn en mix deze met de gehakte rozemarijn, de cognac, de sjalot en de mayonaise.
- Klop de room stijf en spatel onder de ham.
- Breng op smaak met cayennepeper en pezo.
- Doe de mousse in mooie glaasjes en laat opstijven in de frigo.
- Werk de glaasjes af met 2 halve bolletjes mozzarella, basilicum, tomatentapenaden, appelkappertje, beetje olijfolie, bietenchips en een draai van de peper molen.
Notities
Is zeker en vast een succes, zeer lekker en oogt ook heel mooi.
Wanneer je weinig tijd hebt, kan je altijd een kant en klare hammousse kopen en zelf de afwerking doen.