Ingrediënten
- 400 g hertenkalf
- 1 noot boter
- pezo
- 3 stoofpeertjes
- 150 g sjalotjes
- 200 ml rundsfond
- 100 ml rode porto
- 2 kaneelstokjes
- 2 laurierblaadjes
- bruine roux
- olijfolie
- enkele takjes tijm
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij in partjes, niet te klein!
- Verwijder de schil van de sjalotjes en halveer ze.
- Leg de peren en de sjalotjes samen in een ovenschotel. Kruid met pezo en besprenkel met olijfolie. Zet zachtjes onder elkaar en gaar ze 20 minuten in de oven. Haal de peertjes eruit en schuif de sjalotjes nog 10 minuitjes terug.
- Kruid het vlees met pezo en bak het mooi bruin in een pan met boter, haal uit en leg het in een ovenschotel.
- Verhoog nu de oven naar 200 graden.
- Zet het vlees 15 à 20 minuten in de oven. Haal uit en laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
- Maak de saus: Doe de rundsfond en de porto in een steelpannetje. Kruid met het laurierblad en de kaneelstokjes. Laat voor de helft inkoken. Doe er nu de sjalotjes en de peertjes bij. Kruid af met pezo en bind een beetje met bruine roux.
- Snij het vlees in dunne plakjes.
- Dresseer het vlees met de peertjes en de sjalotjes op de borden en werk af met wat saus en een takje tijm.
Notities
Hertenkalf moet rosé zijn.
Lekker met kroketjes, schorsenerenpuree enz...