Home-made visburger
Recept Afdrukken
Porties
4 stuks
Porties
4 stuks
Home-made visburger
Recept Afdrukken
Porties
4 stuks
Porties
4 stuks
Ingrediënten
Visburger
  • 400 g kabeljauw
  • 1 hand verse dille
  • 1 sjalotje
  • pezo
  • bloem
  • olijfolie
  • bicky-uitjes
  • icebergsla
  • 1 coeur de boeuf tomaat
  • 4 hamburgerbroodjes
Sausje
  • 2 el zure room
  • 2 el mayonaise
  • 1 hand verse dille fijn gehakt
  • 1 hand verse peterselie fijn gehakt
  • 2 grote augurken in brunoise
  • 2 eitjes hard gekookt en afgekoeld
  • citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • pezo
Porties: stuks
Instructies
Visburger
  1. Snij de vis in stukjes en doe hem in een hakmolentje. Doe er 1 fijn gesnipperd sjalotje en een handje dille bij en maal fijn. Doe het hakmolentje niet te vol anders krijgt hij de vis niet fijn gemalen, doe het dan in twee of drie keer.
  2. Doe de vis in een platte schaal of bord en verspreid hem hierover uit. Kruid nu met wat pezo, zo zijn de kruiden gelijkmatig verdeeld. Meng alles weer en maak vier gelijke hamburgers.
  3. Bebloem ze en laat ze eventjes rusten.
Sausje
  1. Meng de zure room met de mayonaise en de mosterd. Doe hier alle fijngehakte kruiden onder en een beetje citroensap.
  2. Plet de eitjes grof en zet ze onder het sausje.
  3. Roer ook de augurkjes eronder en breng op smaak met pezo.
  4. Wanneer het sausje iets te dik is, voeg je een heel klein beetje water toe.
Afwerking
  1. Doe goed wat olijfolie in een pan en pak er de visburgers in. Ze moeten gaar zijn en een mooi kleurtje hebben.
  2. Maak de hamburgerbroodjes klaar zoals aangegeven staat op de verpakking!
  3. Doe wat saus op het onderste broodje, wat sla, een schijfje tomaat en daarop de burger, dan weer wat saus met bickyuitjes en sluit hem af met het dek.
  4. Lekker met een extra slaatje en wat frietjes, dit naar eigen smaak.
Notities

Kan als lunch met een slaatje maar ook als hoofdgerecht met slaatje en frietjes!

Wanneer je de kinderen gezonde fastfood wil geven, denk ik dat deze visburger aardig in de buurt komt als alternatief voor een gewone hamburger of een gepaneerde visburger.

Proberen, je zal aangenaam verrast zijn.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne