Ingrediënten
Schnitzel
- 2 kalfslapjes
- 2 el bloem
- 2 eitjes losgeklopt
- 11/2 pakje volkorencrackers fijn gemalen (ik gebruik die van de Lidl)
Tomaat-mozzarella
- 2 tomaten in schijfjes gesneden
- 1 bol mozzarella in plakjes gesneden
- oregano
- 1 el pesto
Worteltjes
- 1 bussel jonge worteltjes zuiver gemaakt en in schuine plakjes gesneden
- 1 sinaasappel het sap
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 2 takjes dragon de blaadjes fijn gehakt
- 1 geutje honing
- pezo
- olijfolie
- 1 noot boter
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de tomaat en de mozzarella dakpansgewijs in een ovenschoteltje. Kruid met pezo en oregano. Verdeel de pesto er over en besprenkel met olijfolie. Zet 10 minuten in de oven
- Stoom de worteltjes beetgaar.
- Stoof het sjalotje aan in wat olijfolie. Voeg de worteltjes en de dragon toe. Giet het sinaasappelsap erbij en laat wat inkoken. Voeg een beetje honing toe en breng op smaak met pezo.
- Zet 3 kommetjes klaar, 1 bloem, 2 losgeklopt ei, 3 het paneermeel van crackers gemaakt.
- Kruid de kalfslapjes met pezo.
- Paneer het vlees: 1 door de bloem, 2 door het ei en 3 ten laatste door het paneermeel.
- Bak de schnitzels in een hete pan met olijfolie en een noot boter.
- Serveer de schnitzels met de tomaat-mozzarella en de worteltjes, werk af met enkele blaadjes dragon.
Notities
Deze worteltjes zijn echt hemels lekker!
De combinatie met het sinaasappelsap, de worteltjes en dragon is echt top!
Je kan de tomaat-mozzarella ook in de airfryer zetten.