Italiaanse aardappelsalade met inktvis
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Italiaanse aardappelsalade met inktvis
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 150 g boontjes zuiver gemaakt
  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
  • 1 teentje look geperst
  • 1 zoete rode paprika in reepje gesneden
  • pezo
  • olijfolie
  • 3 inktvisjes gewassen, droog gedept en in reekjes gesneden
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de aardappelen en snij in grote blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water, giet af en laat afkoelen.
  2. Kook de boontjes beetgaar in gezouten water, giet af en spoel onder koud stromend water.
  3. Stoof de ui en de look aan in olijfolie. Voeg de paprika toe en stoof beetgaar.
  4. Doe nu de aardappelen erbij en bak aan.
  5. Als laatste de inktvis en de boontje, bak alles nu nogmaals krachtig aan en kruid met pezo.
Notities

Bak de inktvis zeker niet te lang anders wordt hij rubberachtig.

Deze salade is lekker bij vis.

Kijk recept: Tonijn met courgette en Italiaanse aardappel salade.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne