Ingrediënten
- 1 venkel
- 3 wortels
- 16 kerstomaatjes aan een takje
- 3 teentjes look
- 3 takjes rozemarijn
- 3 takjes tijm
- olijfolie
- pezo
- 2 stukjes kabeljauw
- viskruiden
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de venkel zuiver, snij de harde kern eruit en snij in blokjes. Stoom hem beetgaar. Spoel direct onder koud stromend water.
- Maak de worteltjes zuiver en snij ze overlangs in vier en halveer ze in de lengte. Stoom ze beetgaar. Spoel direct onder koud stromend water.
- Leg de groentjes in een ovenschaal. Maak de teentjes look zuiver en kneus ze met een groot mes. Leg de teentjes look, de rozemarijn en de takjes tijm bij de groentjes. Knip de tomaatjes in trosjes van 4 tomaatjes en leg ze bij in de ovenschaal.
- Kruid het geheel met pezo en olijfolie.
- Zet de ovenschaal 15 à 20 minuten in de oven of tot de vis gaar is.
- Lekker met puree!
Notities
Kabeljauw is een vis die bij het bakken snel uit elkaar valt. Bij het garen in de oven zal de vis beter samen blijven, omdat je de vis niet moet omdraaien. De vis blijft in de oven ook lekker sappig!