Ingrediënten
- 300 g kabeljauw
- 1 handvol peterselie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 teentje look
- 10 zwarte olijven
- 1 sjalot
- 1 geut witte wijn
- 1/2 vis bouillonblokje
- 100 ml alpro room
- 2 handjes verse kervel
- 500 g groene asperges
- 1 klontje boter
- pezo
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Maak de asperges klaar om te blancheren, door het houterige uiteinde eraf te snijden. Snij ze mooi gelijk. Blancheer ze in gezouten water beetgaar en verfris ze in ijskoud water.
- Maak de kruidenkorst: Hak de noten, de peterselie en de olijven fijn. Doe er 2 eetlepels citroensap en een uitgeperst teentje look onder. Kruid met pezo.
- Verdeel de vis in een ovenschaal en kruid aan de bovenkant met pezo, beleg met de kruidenkorst en een geutje olijfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de vis 20 min in de oven.
- Maak de saus: Snipper het sjalotjes en stoof aan in wat olijfolie. Voeg een geut witte wijn toe en laat even inkoken. Doe er de alpro room en de kervel bij, warm even door en mix goed. Zeef de saus, laat ze nu even doorkoken en bind de saus met roux, kruid eventueel bij.
- Bak de asperges nog even kort op in een pan met wat boter en kruid ze met pezo.
- Dresseer het bord: leg 5 mooi asperges op het bord met daarop een mooi stuk kabeljauw, werk af met de kervel roomsaus.
Notities
Om de asperges mooi groen te houden, doe je wat bicarbonaat in het kookwater en plaats je geen deksel op de kookpot.