Kabeljauw op een bedje van asperges en een gepocheerd eitje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Kabeljauw op een bedje van asperges en een gepocheerd eitje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 stukken kabeljauw
  • 500 g asperges
  • 2 eitjes
  • 2 plakjes serrano ham
  • mayo
  • peterselie
  • 1 sjalotje
  • citroensap
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de asperges en breek het hard stuk eraf.
  2. Kook ze beetgaar in gezouten water met wat citroensap, ongeveer een 6-tal minuten naargelang de dikte.
  3. Spoel ze onder koud water.
  4. Oven op 180 graden, droog de ham tot deze krokant is.
  5. Kruid de vis met pezo en wat citroensap
  6. Bak de vis krokant in wat boter.
  7. Maak de tartaar door de sjalot te snipperen, peterselie fijn te hakken en onder de mayo te zetten. Kruid met pezo, wat citroensap en eventueel wat kookvocht van de asperges.
  8. Pocheer de eitjes ongeveer 2 min in net geen kokend water.
  9. Leg wat asperges op een bord, daarop een mooie stukje vis, het gepocheerd eitjes en werk af met wat verkruimelde ham en de tartaar en enkele plukjes peterselie.
Notities

je kan in de plaats van de ham garnaaltjes of wat gerookte zalm gebruiken enz…

Eitjes pocheren:

  • breng water met goed wat azijn net tot onder het kookpunt
  • breek de eitjes en doe ze in aparte potjes
  • maak een draaiende beweging in het water (kolk)
  • wanneer het water bijna uitgedraaid is, doe je het eitje in 1 beweging in het midden van het water
  • haal ze voorzichtig uit het water met een spaan.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne