Ingrediënten
- 2 kalkoenbrochettes naar keuze, mag gemarineerd zijn
- 2 rode puntpaprika's in de lengte gehalveerd en zaadlijst verwijderd
- 1 aubergine in plakjes van 0.5 cm gesneden
- 4 grote aardappelen bloemig, schil mag eraan blijven
- 50 g feta verkruimeld
- 1/4 rode ui in reepjes gesneden
- enkele appelkappertjes in plakjes gesneden
- olijfolie
- fleur de sel
- peper
- 1 à 2 koffielepels provençaalse kruiden
- 2 takjes rozemarijn fijn gesnipperd
Porties: personen
Instructies
- Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water en laat wat afkoelen.
- Bestrooi de aubergine plakjes aan beide zijden met zout. Laat ze 20 minuitjes trekken, spoel ze onder koud water en dep ze droog.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Duw de aardappelen met een groot mes een beetje plat, zodat de schil aan de bovenkant openbarst. Kruid ze met fleur de sel, peper, de rozemarijn en wat olijfolie. Leg ze in een ovenschaal.
- Leg een vel bakpapier op een ovenplaat, daarop leg je de paprika's met de schil naar onder en de aubergine plakjes. Kruid ze met pezo en de Provençaalse kruiden. Besprenkel met olijfolie.
- Zet de aardappelen en de groentjes 10 minuten in de oven.
- Schuif nu de kalkoenbrochettes erbij en bak nu alles nog 15 minuten of tot de brochettes helemaal doorbakken zijn.
- Beleg de aardappelen met de feta, de rode ui en de kappertjes. Leg op ieder bord 2 stukjes paprika, enkele aubergine plakjes, twee aardappelen en een brochette.
Notities
Je kan het vlees ook gewoon in de pan bakken of alles op een gesloten BBQ klaarmaken.
De aardappel kan je ook de dag voordien al beetgaar koken, zo heb je de dag zelf bijna geen werk meer.