Kalkoenschnitzel met gekookte aardappel en boontjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Kalkoenschnitzel met gekookte aardappel en boontjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 5 aardappelen
  • 400 gram groen boontjes
  • 1/2 koffielepel bicarbonaat
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • azijn
  • pezono
  • witte roux
  • 2 kalkoenschnitzel
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Maak de boontjes zuiver en kook ze in gezouten water met bicarbonaat. Giet af en spoel met koud water, dit voor de mooie frisgroene kleur.
  3. Stoof de ui glazig in wat boter. Doe er wat water bij en gaar hier de ui in verder. Kruid met pezono, azijn naar smaak en bind met de roux. Voeg als laatste de boontjes toe en warm nog eventjes door.
  4. Bak de schnitzel in wat boter.
  5. Doe de aardappelen, boontjes en het vlees op een bord.
Notities

Echte Vlaamse kost en dat kan ook eens smaken.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne