Ingrediënten
- 1 zak kikkerbilletjes
- pezo
- bloem
- boter
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- 3 à 4 teentjes look geperst
- 1 geut droge witte wijn
- 200 ml culinaire room
- 2 handjes peterselie fijngehakt
- stokbrood
Porties: personen
Instructies
- Laat de kikkerbilletjes ontdooien en haal ze uit de verpakking. Laat ze goed uitlekken en dep ze goed droog.
- Kruid ze met pezo en wentel ze door de bloem. Klop overtollige bloem eraf.
- Laat wat boter smelten in een pan en bak de kikkerbilletjes mooi krokant en lichtbruin in de pan. Haal ze eruit en leg ze allemaal samen in 1 kom.
- Maak de pan een beetje zuiver en smelt in dezelfde pan weer wat boter. Stoof hier de sjalotjes in glazig. Voeg de look toe en blus met de witte wijn. Laat wat inkoken en voeg er nu de room aan toe. Breng verder op smaak met pezo.
- Roer als allerlaatste de peterselie erdoor en leg de kikkerbilletjes in de saus om weer op te warmen.
- Schep de kikkerbilletjes in diepe borden met goed wat van de saus. Lekker met een stukje stokbrood. Ook handig is een afvalbakje voor de botjes en een citroendoekje voor de vuile vinger achteraf 😉.
Notities
Dit gerechtje is bij ons in de familie zeer geliefd. Dit is één van de lievelingsgerechten van mijn broer, dus het mag hier niet ontbreken.