Kip caprese
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Kip caprese
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 500 g groene asperges
  • 4 wortels
  • 2 kipfilets
  • 1 buffelmozzarella in schijfjes
  • 1 pruimtomaat in schijfjes
  • gedroogde oregano
  • verse tijm geritst
  • 4 salie blaadjes
  • 1 takje rozemarijn geritst
  • 2 takjes basilicum
  • boter
  • parmezaan blok
  • olijfolie
  • kippenkruiden
  • 1/2 bosje verse munt
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij het harde stuk van de asperges en schil de onderkant met de dunschiller.
  3. Breng water aan de kook en gaar de asperges in een stoommandje beetgaar. Spoel direct onder koud stromend water.
  4. Schil de wortels met de dunschiller en snij ze overlangs in vier. Stoom ze ook beetgaar. Koel ze ook direct af onder koud stromend water.
  5. Hak de verse kruiden fijn.
  6. Snij de kipfilet open, maar niet helemaal door. Kruid met pezo binnenin en buitenkant. Leg ze nu open en beleg ze met de mozzarella en de tomatenschijfjes, kruid met oregano en de verse kruiden. Klap dicht en leg in een geoliede ovenschaal. Kruid de kippenfilets aan de bovenkant nog een beetje met kippenkruiden en wat olijfolie. Zet ze 25 minuten in de oven of tot ze gans doorbakken zijn, kip mag niet meer roze zijn!
  7. Doe wat olijfolie in een pan en verwarm er de worteltjes in, kruid ze met wat geritste tijm en pezo.
  8. Verhit de grillpan met een beetje olijfolie en grill er de asperges in, kruid met pezo.
  9. Werk de borden af: Leg op ieder bord een stukje kip wat worteltjes en daarop wat asperges, werk af met wat geraspte parmezaan.
  10. Lekker met brood, pasta of een krieltje naar smaak.
Notities

Controleer zeker de kip, ze mag niet roze zijn maar laat ze ook niet overdreven lang staan want dan heb je een droog stukje kip en dat is natuurlijk ook niet lekker.

Caprese bestaat uit plakjes tomaat , mozzarella en basilicum.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne